Tőzsdei előrejelzés, neurális hálók

Tőzsdei árfolyamok előrejelzése

A tőzsdei árfolyam előrejelzés rendkívül nehéz feladat. Adatbányászati technológiák (neurális hálók) segítségével, kis hibával azonban lehetővé válik az árfolyam előrejelzés nem-lineáris idősor elemzés segítségével.

tőzsdei árfolyam görbe

Technikai indikátorok

A technikai indikátorok a technikai elemzés eszközei. A technikai elemzők a múlt árfolyammozgásából következtetnek a jövőbeli árfolyamokra, alakzatok, indikátorok segítségével. A technikai indikátorokat a neurális hálók bemenetként használva előrejelzik a tőzsdei árfolyamokat.

BUX előrejelzés

Az oldalon a Budapesti Értéktőzsde részvényeinek napi előrejelzéseit olvashatja.

Mesterséges neurális háló

A mesterséges neurális hálók eredetileg az emberi agy modellezésének céljával készültek. Az emberi agy 50-100 milliárd idegsejtből áll. Ezek között kb. 100 billió szinapszis teremt kapcsolatot. Egy mesterséges neurális hálóval végzett prediktív modellezés során ennek a számnak csak a töredékét használjuk. A megfelelő hálózati struktóra és egyéb paraméterek megválasztásával a tőzsdei árfolyammozgás előrejelzése is lehetővé válhat.

neuronhálózat

Prediktív modellezés

A prediktív modellezés az adatbányászat egy ága, amelyben különféle bemeneti adatok segítségével előrejelzünk valamilyen célváltozót (például a holnapi záróárat). Ha az előrejelző modell kellőképpen pontos előrejelzéseket ad, akkor ezek felhasználhatók tőzsdei stratégiákban.

Az aiforecast oldalain található információ pusztán tájékoztató jellegű. Felhasználásakor a felhasználó tisztában van, hogy az aiforecast oldal készítőit semmilyen felelősség nem terheli a felhasználásból eredő anyagi károk miatt. Ugyanígy nem tartunk igényt a felhasználásból előálló anyagi haszonra sem.

Figyelmeztetés!

Az aiforecast oldalain található információ pusztán tájékoztató jellegű. Az adatok alapján meghozott kereskedési döntések esetleges negatív anyagi következményei egyedül a felhasználót terhelik, vagyis az elorejelzes.tozsde.hu oldal készítői mindennemű felelősséget az előrejelzések felhasználhatóságát illetően teljes mértékben kizárnak. Az oldalon lévő információk nem minősülnek pénzügyi tanácsnak.